KOBU

Konsept

 

Kobu: Er en type tang som er en av de viktigste ingrediensene Dashi (kraft) for å lage mange retter. Restaurant Kobu er en ekte japansk restaurant som holder til i Kristiansand. Den mest populære japanske maten i verden er sushi. Det er mange sushi restauranter i Norge, flere har startet opp i de senere år. Sushien man får i Norge er litt annerledes enn hva vi spiser i Japan. Vi kommer også til å tilby mange andre smakfulle retter utenom sushi. Vi ønsker å introdusere ekte japansk mat, inkludert sushi, fra tradisjonelle retter til moderne fusion retter. Vi bruker ferske norske råvarer i tillegg til krydder og smakstilsetninger fra Japan. Det blir kanskje en utfordring, men vi har troen på at vi kan skape noe nytt og at du kommer til å like det!

Japansk Mat

 

Japansk mat er kjent for å bruke mange ulike ferske matvarer. Målet med matlagingen er å gjøre det beste ut av den opprinnelige råvaren og dens egenskaper. I Norge må all villfisk ha vært fryst før tilberedning, den kan ikke serveres rå. Det er lov å spise rå oppdrettsfisk. I Japan er det ikke vanlig å fryse fersk fisk fordi den mister mye av smaken etter frysing. Det er av og til referert til som passiv cuisine eller cuisine av subtraksjon, for de har en tendens til å unngå å legge til kunstige tilsetninger. Teknisk sett brukes det ikke så mye olje eller sterke sauser i tilberedningen. Selv om det å spise rå ikke - frossen fisk kan være farlig for kroppen din, kan det allikevel være skånsom mot kroppen din. I utgangspunktet er det viktig å ha respekt for naturen som er nært knyttet til bærekraftig bruk av naturressurser.

Hva vil du ha?

 

Vi vil introdusere japansk smak, men vi vet at folk har forskjellige preferanser. Noen liker ikke å spise rå fisk, og noen synes at japansk mat er smakløs. Kanskje er du vegetarianer eller veganer, eller du har allergier. Så vi har ikke bare typisk japansk mat, men også sushi i europeisk stil, og andre retter på menyen. Vi har også flere nydelige hjemmelagde sauser velge mellom. Vi hjelper deg gjerne med velge en rett, så ikke nøl med spørre oss. Vi ønsker deg en hyggelig opplevelse i vår restaurant med god mat, drikke, rimelige priser og trivelig service.